Centre Culturel de l'Entente Cordiale - Château d'Hardelot - Le 25 mai 2017 - 04h57
Les informations contenues dans cette page ne sont valables avec certitude que jusqu'à cette date et heure.

Centre Culturel de l'Entente Cordiale - Château d'Hardelot

Navigation principale :

A propos

Contact

Centre Culturel de l’Entente Cordiale, Château d’Hardelot

1, rue de la Source
62360 CONDETTE
FRANCE

Tél. : +33 (0)3 21 21 73 65
Courriel

 

Pasdecalais.fr

Rejoignez-nous sur Facebook !

 

Tous nos flux RSS

 

 

Billetterie spectacle

  • Faire suivre cette page

Vous êtes dans : Château d'Hardelot > Actualités > L'espace d'expositions temporaires

L'espace d'expositions temporaires

Publié le 26 février 2014

Alors que le Château en lui-même est entièrement réaménagé, le cabinet d'architecte de Sylvana Bartoli a été sélectionné pour créer un espace dédié aux exposition temporaires de 200 m2.

Entre deux murs médiévaux, une histoire plus contemporaine s'écrit. Capable de recevoir des œuvres de renommée internationale, cet espace accueille la diversité et la richesse des liens entre les cultures française et britannique.

 

 

 

 

 

THE TEMPORARY EXHIBITION SPACE

While the 19th-century residence at Hardelot Manor has been refitted with an interior reflecting its neo-gothic origins, the extension project features the construction of a modern building. This space will be dedicated to hosting temporary exhibitions, and together with the Elizabethan Theatre will act as the defining feature of the Hardelot development project.

The architectural design contest for the exhibition space was won by Silvana Bartoli and Céline Médina, their challenge being to create a new building with complete respect for the site's existing architectural heritage.

The building's visible facade appears as a succession of vertical lines inclined to mirror the movement of waves, softening the meeting of materials and architecture. The movement of waves is also reflected in the layout of the roof surfaces, with varying heights evoking the battlements of the old castle. The choice of colour aims to bring a sense of balance between past and present. The designers are working in constant partnership with "Bâtiments de France" (the French buildings authority).

This 200 m2 building will allow the venue to host artworks and collections of international

 

copyright 2010 Pas-de-Calais le Département - Mentions légales - Crédits